čtvrtek 26. února 2009

Záznamy z našich koncertů ke stažení

Na adrese http://disk.jabbim.cz/jari@jabbim.cz si můžete stáhnout záznamy z našich dvou koncertů, kde jsem měl sebou notes a mikrofon. Kvalita nahrávek odpovídá užitému zařízení a není tedy nijak valná, protože mikrofon určený k tomu, aby byl těsně u pusy a plkalo se přes něj na skype, holt není to úplně nejideálnější řešení.

Jako první jsem nahrál Haydnovu Missu Cellensis, která zazněla v pražském kostele Nejsvětějšího Salvátora, která byla vloni 23.11 (neděle Krista Krále) ve 14:00. Byl to první a "pokusný" záznam, ale nakonec se docela vyvedl.

Následovala Michnova Missa Pro Defunctis v Kutné Hoře při příležitosti požehnání původní pamětní desky (z roku 1701) Fridricha Bridelia. Tento záznam byl pořízen v nouzových podmínkách opravovaného kostela, tedy ne snad, že by byl kostel v nouzovém stavu, opravoval se jen opěrný systém z venku. Ale spíše, z nepochopení spojeném se značnou dávkou nedůvěry a neochoty místního kostelníka se začalo nahrávat už pozdě po začátku mše a dole z kazatelny, kde rozhodně nebyly ideální akustické podmínky. Holt na galerii, kde by to bývalo bylo perfetkní, "nikdo nemohl" a kdesi cosi. A co tam vůbec chci prej a abych neobtěžoval zpěváky náhodou. Prostě klasik...

Obě nahrávky byly pořízeny na noname mikrofon polské výroby, tedy prosím omluvte jejich (ne)kvalitu. Softwarové zpracování proběhlo v prográmku Audacity, pod OS Ubuntu Intrepid Ibex. Notebook sluje vznešeným názvem Dell Latitude D510 a rovněž není určen pro multimediální užití, což značí další "mínus" pro kvalitu.

Nyní k samotnému stahování - nahrávky jednotlivých částí poznáte podle popisků a stáhnete obvyklým způsobem jak jste zvyklí.
A nebo, používáte-li Linux můžete použít fintu
wget -r -l1 --no-parent -A.ogg http://disk.jabbim.cz/jari@jabbim.cz/ což nám stáhne veškerý obsah končící na .ogg z disku, ale udělá to spoustu podsložek a následně pak tedy v šložce disk.jabbim.cz použijeme příkaz find . -name '*.ogg' -exec mv -t ~/Hudba/ "{}" \; což nám z podsložek přesune soubory do naší složky s Hudbou. Má to jednu mouchu - a sice jeden soubor má poškozený název a bude třeba ho stáhnout ručně ještě jednou, protože se ani za nic nepřesune.
Za syntax toho druhého příkazu patří velký dík urys(ovi) z jabber konference Ubuntu na conf.netlab.cz.

Toť vše a přeju příjemný poslech
Jari

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přispěvatelé