úterý 10. února 2009

Missa brevis D-dur u Týna

!Zrušeno!

Je nám líto, ale nakonec zpívat nebudeme
. Naše sbormistryně Leona náhle onemocněla a nějakou dobu si poleží v nemocnici. Doufáme, že se co nejdřív uzdraví. Provedení se tak přesouvá na neurčito - o příštím termínu budeme informovat.
Jari



Čas pádí a bude to již měsíc, co jsme zvali na Rybovu vánoční mši v provedení týnského sboru Notre Dame. Od té doby jsme nelenili a můžeme vám nabídnout další příjemný duchovně-kulturní zážitek.

V neděli 15. února 2009 budeme doprovázet svým zpěvem ranní bohoslužbu v 9.30 hod. v chrámu Matky Boží před Týnem, při níž zazní jedna z "krátkých mší"
Wolfganga Amadea Mozarta - Missa brevis D-dur.

Ve srovnání s našim posledním uvedeným dílem, inspirovaným českým lidovým prostředím, se tentokrát jedná o skladbu, vyznačující se onou klasicistní lehkostí a hravostí, zároveň však (jako dílo duchovní) plností a dramatičností podle tématu jednotlivých částí. Svůj název nenese bezdůvodně, neboť celková délka zpívaných vstupů činí pouze ca. 21 minut (nemusíte se tudíž bát, že se zdržíte v touto dobou chladném interiéru chrámu výrazněji déle než při obvyklé bohoslužbě...).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přispěvatelé